accountarrow-downcheckboxcheck-circleclipboardShapefacebookgluegoogle-pluscheck iconinstagramquote shapeselectshopping basketstravatwitteryoutube

Topprestatie in 7-daagse fietswedstrijd van Nice naar Genève

innerme

Op 21/08 stond ik aan de start in Nice van Haute Route Alps 2017. Deze rit van 900km en 22000 hoogtemeters, in 7 etappes, van Nice naar Genève dwars door de Alpen was een prachtige, onvergetelijke ervaring. Ik heb mijn allereerste fietswedstrijd tot een zeer goed einde gebracht. Dat ik het zo goed ging doen had ik niet verwacht. Ik finishte in 3 etappes top-10 en in het eindklassement eindigde ik op een 25ste plaats! Ik ben dan ook zeer tevreden!

innerme

Stage 1: Nice - Pra Loup / 172km / 3700M+ / 2700M- : 29ste (klassement 29ste)

Stage 2: Pra Loup - Col du Granon / 128km / 3700M+ / 2900M- : 34ste (klassement 34ste)

Stage 3: Serre Chevalier - Alpe d'Huez / 111km / 3200M+ / 2700M- : 16de (klassement 28ste)

Stage 4: Bourg d'Oisans - Alpe d'Huez / Tijdrit 15,4km / 1135M+ : 10de (klassement 28ste) 

Stage 5: Alpe d'Huez - Megève / 184km / 4600M+ / 5300M- : 9de (klassement 26ste)

Stage 6: Megève - Morzine / 146km / 3400M+ / 3500M- : 32ste (klassement 26ste)

Stage 7: Morzine - Genève / 139km / 2600M+ / 3200 M- : 8ste (klassement 25ste!)

In totaal fietste ik 36 uur over deze etappes waarvan 25 uur getimed (koers). In totaal moesten we 20 cols over zoals Izoard, Glandon, Madeleine, Cayol, Vars, Granon, ...

Dankzij een goed recuperatievermogen, de juiste voeding en verzorging werd ik beter dag na dag. 

Voor mij nog maar eens de bevestiging dat INNERME de beste sportvoeding is die er bestaat. Tijdens elke rit at ik +- 5 energy bars en +- 5 energy gels (1 gel en 1 bar/uur) en dronk ik 1,5L balance drink + water. Na de rit en 's avonds dronk ik de protein mix. Van Innerme kan je blijven eten en drinken, zelfs na de wedstrijd, zonder maag- en darmklachten. Zo at ik na stage 7 zelfs een reep als dessert na het diner. De power waarover ik dagelijks beschikte was indrukwekkend volgens mijn coach. Ik had altijd de juiste energie. Dan weet je dat het goed zit!

Ik weet dat ik bij de 10 sterkste van het peleton hoorde, maar omdat het allemaal nieuw was, maakte ik wel wat tactische fouten in de eerste 2 dagen zodat ik extra tijd verloor. Maar niet erg, ik ben meer dan tevreden! 
Toen ik thuis kwam was ik wel eens benieuwd naar het gewicht van mijn aluminium all-round fiets: 9,9kg!!! Voor een klimwedstrijd is dat wel veel. Daar kan makkelijk 3kg van af!...en dat maakt ook nog een groot verschil .... 

Ik heb vele nieuwe mensen leren kennen in een internationaal gezelschap. Dit is ook heel tof aan deze wedstrijd.

Conclusie: ik heb de smaak te pakken en ik ga zeker meer van deze wedstrijden rijden en combineren met triatlon!

Nature keeps me going

Dirk

PS: alle resultaten vind je op deze pagina: http://www.timing4you.com/dire...
Ik beschikte wel over een stel handgemaakte topwielen, zeer tevreden over! (https://www.icon-wheels.eu)

innerme
innerme
innerme
innerme
innerme
innerme
innerme
innerme
innerme
innerme
innerme