accountarrow-downcheckboxcheck-circleclipboardShapefacebookgluegoogle-pluscheck iconinstagramquote shapeselectshopping basketstravatwitteryoutube

Daan knap 20ste in Ironman Maastricht

innerme

De jongste van het team, Daan Geudens, deed zijn beste wedstrijd ooit in Ironman Maastricht!

Op elke training of op trainingsstage zien we hoe sterk Daan (27) wel niet is. Hij rijdt iedereen er af. Hij gaat er vol voor. Mooi om te zien dat zijn 3de Ironman helemaal in de plooi viel.

Daan finishte in een tijd van 9u26 als 20ste overall. Daarmee stond hij op het podium in zijn age-group 25-29!
Maar eigenlijk zat er een 15de plaats in. Tijdens het fietsen kreeg Daan 5' straftijd voor zogezegd stayeren. 3/4 van het parcours reed hij alleen. Later reed hij even op 10 meter en krijgt dan een kaart voor niets, dat is wel echt jammer en mentaal een opdoffer, maar gelukkig zette hij door. 

Zijn resultaat was ook goed genoeg voor een ticket voor Ironman Hawaii, maar deze laat hij links liggen omdat er iets mooier op komst is in oktober.

Dikke proficiat Daan!

Hier lees je zijn reactie:

"Eerder in mei dit jaar daags na mijn opgave in de Ironman van Lanzarote had ik beslist om Ironman Maastricht bij te prikken op mijn kalender. De teleurstelling was te groot en ik wou iets recht zetten. Tijd genoeg dus om mezelf terug op te laden en een nieuwe piek in te bouwen. Ik wou kost was kost aankomen deze keer en liefst in een betere tijd als vorig jaar.

De wedstrijd verliep perfect ik kwam uit het water na 55:37min, had een goede fietsproef 5:05u en kende slechts een miniem verval in de marathon 3u18. Ik kon zo de rode loper opdraaien in een eindtijd van 9:26u, goed voor een 20e plaats algemeen op 1300 deelnemers en een 3e plek in mijn age group 25-29.

Als bonus kon ik geheel onverwacht een slot voor Hawaï bemachtigen, wat ik dit jaar helaas aan mij moet laten voorbij gaan. In Oktober dit jaar verwachten wij ons eerste kindje wat voor mij een vele mooiere prijs is."

15-08-2017

innerme
innerme